13 Φεβ 2013

Δρογερία

Posted by neaguinea

Το εργαστήριο παραγωγής βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων ‘Δρογερία’ δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου για την αυτοδιαχείριση της Υγείας της Νέας Γουινέας με σκοπό να αναδείξει τις πρακτικές εφαρμογές της Βοτανοθεραπείας. Απαρτίζεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν σχετική κατάρτιση και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο και έχει επικεντρωθεί:

  • στην παρασκευή αποτελεσματικών και αξιόπιστων σκευασμάτων που προορίζονται αρχικά για να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που πλαισιώνουν το εγχείρημα.

  • στη διερεύνηση των δυνατοτήτων διαφόρων βοτάνων ως θεραπευτικών μέσων.

  • στη συγκέντρωση, την εξέλιξη και το μοίρασμα της γνώσης σχετικά με τις παρασκευές και τη χρήση των βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων.

Το εργαστήριο λειτουργεί στο χώρο της Νέας Γουινέας και για την ώρα έχει ως βασικές δράσεις:

  • τη δημιουργία ζωντανής τράπεζας σπόρων θεραπευτικών φυτών.

  • τη δημιουργία σπορόφυτων θεραπευτικών βοτάνων για μοίρασμα σε ανοιχτές εκδηλώσεις σχετικά με τη βοτανοθεραπεία στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης της υγείας.

  • την αναπαραγωγή και καλλιέργεια βοτάνων που θα χρησιμεύσουν ως πρώτη ύλη για το εργαστήριο.

  • την παραγωγή σκευασμάτων όπως μείγματα βοτάνων, βάμματα, έλαια από βότανα, κηραλοιφές και σαπούνια.

  • τη δημιουργία συμβουλευτικού χώρου υγείας, όπου θα μπορεί οποιοσδήποτε έχει ένα αίτημα που μπορεί να καλυφθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του εργαστηρίου, να εξετάζει με τη βοήθεια μας τις διαφορετικές εναλλακτικές που του προσφέρει η βοτανοθεραπεία και να καταλήγει σε μια εξατομικευμένη συνταγή.

  • τη δημιουργία βάσης δεδομένων για τις ιδιότητες, τις παρασκευές και την καλλιέργεια των θεραπευτικών βοτάνων

Η γνώση που προκύπτει από το εργαστήριο ενσωματώνεται στην ύλη των μαθημάτων της Βοτανοθεραπείας. Επίσης, σύντομα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με το θεραπευτικό δυναμικό κάθε βοτάνου, την επεξεργασία και την καλλιέργεια του.

Τα βοτανοθεραπευτικά σκευάσματα που προκύπτουν διατίθενται προς πώληση για να καλύπτονται τα έξοδα του εγχειρήματος (ή προς ανταλλαγή).

Όποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις δραστηριότητες της ‘Δρογερίας’ (άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει – ή παρακολουθούν τα μαθήματα της Βοτανοθεραπείας, ή απλά σχετικοί με το αντικείμενο) ας επικοινωνήσει στο neaguinea@riseup.net με στοιχεία επικοινωνίας για να κανονίσουμε μια συνάντηση όπου θα συζητήσουμε σε ποιες δραστηριότητες χρειαζόμαστε βοήθεια και ποιος θα μπορούσε να τις αναλάβει.

Comments are closed.