27 Φεβ 2012

Ποιοι και ποιες είμαστε;

Posted by neaguinea

Ποιοι και ποιες είμαστε;

 

Ο Κώστας έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και ασχολείται με την έρευνα, την μελέτη και την εγκατάσταση μικρών αυτόνομων συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για αγροτικές εφαρμογές. Παράλληλα, έχει εργασθεί για αρκετά χρόνια στον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και συγκεκριμένα στον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας. Αποτελεί κομμάτι του πυρήνα του εγχειρήματος και οργανώνει τα εργαστήρια κατασκευής και μελέτης μικρών ανεμογεννητριών, υδρογεννητριών και φωτοβολταϊκών πλαισίων, αλλά και το εργαστήριο παρασκευής σπιτικής μπύρας.

Η Φωτεινή είναι βιολόγος και έχει ειδικευτεί σε διαφορετικά συστήματα φυσικής ιατρικής με έμφαση στη χρήση των θεραπευτικών βοτάνων και στην εφαρμογή ασιατικών τεχνικών μάλαξης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολογικής γεωργίας και έχει ασχοληθεί πρακτικά με τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας εμπλεκόμενη σε κοινοτικά εγχειρήματα στη Βαρκελώνη. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την παρασκευή φυτικών καλλυντικών και σκευασμάτων σωματικής υγιεινής από φυσικές πρώτες ύλες, ενώ παράλληλα εργάζεται ως θεραπεύτρια. Αποτελεί κομμάτι του πυρήνα του εγχειρήματος και οργανώνει τα εργαστήρια βοτανοθεραπείας, αρωματοθεραπείας, ινδικού και ταϋλανδέζικου μασάζ, παρασκευής σαπουνιού, καθώς και το σεμινάριο βιολογικής καλλιέργειας σε συνθήκες πόλης.

Συνεργάτες του εγχειρήματος

 

Η Κατερίνα είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την βιώσιμη αρχιτεκτονική, που αποτελεί και την βάση του τρόπου αντίληψης, σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων της. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της συμβατικής κατασκευής και τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο με τις τεχνικές φυσικής δόμησης, που στο σύνολό τους συνθέτουν μια διαφορετική, φυσική και αειφόρο προσέγγιση στην κατασκευή κτισμάτων. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το εργαστήριο φυσικής δόμησης.

Ο Βαγγέλης έχει σπουδάσει χορό, μουσική, θέατρο και έχει εργαστεί ως επαγγελματίας ερμηνευτής παραστατικών τεχνών και ως δημιουργός. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει μελετήσει διαφορετικά συστήματα διατροφής και έχει ασχοληθεί με παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας τροφίμων. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει τα μαθήματα Yoga-Stretching και τα σεμινάρια μεταποίησης τροφίμων.

Η Καρολίνα (πιστοποίηση δασκάλων γιόγκα 400 ωρών, YAI) ξεκίνησε την πρακτική της στη γιόγκα πριν από 12 χρόνια και βιώνοντας τη γιόγκα ως σημαντικό καταλύτη στη ζωή της ξεκίνησε το 2007 να μοιράζεται αυτήν την ιδιαίτερη πηγή γνώσης. Είχε και συνεχίζει να έχει την τύχη να μαθητεύει δίπλα σε ποικίλους δασκάλους γιόγκα και διαλογισμού στην Ευρώπη και την Ινδία, οι οποίοι έχουν διαποτίσει την πρακτική και διδασκαλία της. Ως κεντρικό στόχο της πρακτικής στη γιόγκα διακρίνει την εξερεύνηση σώματος και νου ώστε να μπορούμε να στεκόμαστε πιο ελεύθεροι μέσα μας. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα Hatha Yoga.

Η Ασπασία έχει σπουδάσει συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων και έχει πάρει μαθήματα ταϊλανδέζικου μασάζ στην Ταϊλάνδη. Έχει εργαστεί σε μουσεία και ανασκαφές ως συντηρήτρια. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα Ταϊλανδέζικης μάλαξης.

Η Βάλια έχει σπουδάσει στο τμήμα τεχνολογίας γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών στα ΤΕΙ Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, λιθογραφίας, παραδοσιακής τυπογραφίας στα πλαίσια των σπουδών της. Παράλληλα έχει κάνει την πρακτική της άσκηση, στον τομέα της μεταξοτυπίας με σκοπό, τη χρήση αυτής της μεθόδου για διακόσμηση και σχεδιασμό μοτίβων πάνω σε ύφασμα. Ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς με διαφορετικά υλικά και μεθόδους, περνώντας τα χρόνια, το σκίτσο, η μεζούρα, το ύφασμα και η ραπτομηχανή, απέκτησαν την τιμητική τους. Πλέον η κύρια ασχολία της, είναι η ραπτική ενδυμάτων και χρηστικών αντικειμένων δικού της σχεδιασμού. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει τα σεμινάρια ραπτικής για αρχάριους.

Ο Γιάννης φοίτησε για 12 χρόνια 1988-2000 Ταοϊστικές μεθόδους και τέχνες στην σχολή πολεμικών τεχνών «SHIN DAE WUONG», δίπλα στον δάσκαλο SHIN, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση του ως εκπαιδευτής της μεθόδου «SHIN DAE WUONG». Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της στην Ελλάδα όπου και διδάσκει από το 2000 μέχρι και σήμερα. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα Τάι τσι τσουάν.

Η Αγγέλικα σπούδασε Κινεζική Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Middlesex στο Λονδίνο. Έχει ακολουθήσει πολλά συστήματα διαλογισμού και άσκησης, όπως το Ται τσι τσουάν και το Τσι Κουνγκ. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ελληνικής/δυτικής βοτανοθεραπείας, Σιάτσου, ανθοϊαμάτων, καθώς και βιολογικής/βιοδυναμικής καλλιέργειας και περμακουλτούρας. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα Κινεζικής Ιατρικής.

Η Ευανθία είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με την εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία και Ανθοϊάματα Bach στο NHS και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (η οποία αποτελεί και τον κεντρικό άξονα της προσπάθειας για κατανόηση της ασθένειας) στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα ρεφλεξολογίας.

Η Ελισάβετ σπούδασε Κοπτική Ραπτική αρχικά στην Αθήνα και κατόπιν στο Παρίσι στο ecole ABC de Paris, όπου και εργάστηκε σαν καθηγήτρια από το 1979 έως το 1984. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μοντελίστ σε οίκους όπως ‘POLATOF’ και ‘οίκο ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ’ και συνεργάστηκε με διάφορες βιοτεχνίες της Αθήνας. Επίσης εργάστηκε στον σχεδιασμό και την κατασκευή θεατρικών κουστουμιών. Από το 2004 μέχρι σήμερα απασχολείται σε Δημόσιο ΙΕΚ ως εκπαιδευτής με την ειδικότητα ειδικός ενδυματολογίας και σχεδίασης. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα κοπτικής-ραπτικής.

Η Σεσίλια έχει έρθει σε επαφή με διάφορα συστήματα γιόγκα και διδάσκει συστηματικά από το 2006, προσπαθώντας να κρατάει μια ήρεμη και μη δογματική προσέγγιση στην πρακτική και τη διδασκαλία της, χωρίς να συμβιβάζει τον τρόπο και τα μαθήματα που της έχουν δώσει οι δάσκαλοί της. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το μάθημα Ashtanga Yoga (μέθοδος Mysore).

Η Σοφία είναι φιλόλογος – παιδαγωγός και τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Πειραματιζόμενη με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, πριν από λίγα χρόνια ανακάλυψε το πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι και έκτοτε πλέκει συνεχώς, ενώ το έχει εντάξει στο εικαστικό της έργο. Ασχολείται ημιεπαγγελματικά με το αντικείμενο φτιάχνοντας πλεκτά αξεσουάρ, όπως κασκόλ, γάντια, σκούφους καθώς και ρούχα. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το σεμινάριο πλεξίματος.

Ο Φίλιππος έχει σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός και ασχολείται με κατασκευές. Κατά τη διάρκεια της προσωπικής του έρευνας πάνω στην ήπια τεχνολογία, ασχολήθηκε με τους ηλιακούς φούρνους, το ηλιακό αερόθερμο, την ποδηλατογεννήτρια, τα rocketstoves και πολλά άλλα. Είναι συνεργάτης του εγχειρήματος και οργανώνει το σεμινάριο κατασκευής ηλιακών φούρνων.

 

Comments are closed.