29/10: Εργαστήριο ζύμης για παιδιά στη Νέα Γουινέα
29 Οκτωβρίου 2012
5/11: Εργαστήριο ρυθμού για παιδιά, στο Καφέ Ταράτσα, στη Νέα Γουινέα
3 Νοεμβρίου 2012
29/10: Εργαστήριο ζύμης για παιδιά στη Νέα Γουινέα
29 Οκτωβρίου 2012
5/11: Εργαστήριο ρυθμού για παιδιά, στο Καφέ Ταράτσα, στη Νέα Γουινέα
3 Νοεμβρίου 2012
Show all

30/10: Εκδήλωση για τη “Βιοδυναμική της κοινής λογικής” με το Μάριο Δεσύλλα, στο Καφέ Ταράτσα στη Νέα Γουινέα

Εκδήλωση με θέμα:

«Η Βιοδυναμική της κοινής λογικής» με το Μάριο Δεσύλλα (Common Sense Biodynamics)

Τρίτη 30/10/12 στις 17:30, στο Καφέ Ταράτσα της Νέας Γουινέας

Η «Βιοδυναμική της κοινής λογικής» (χωρίς παρασκευάσματα…) είναι μια έννοια που γεννήθηκε σχετικά πρόσφατα και δουλεύεται τα 3 τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως :

-πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε (έστω και εν μέρει) την δυσκολία του να βρούμε ή να φτιάξουμε τα βιοδυναμικά παρασκευάσματα;

-πώς μπορούμε να χαρούμε την κατανόηση των αρχών της βιοδυναμικής αλλά και να τις εφαρμόσουμε σε κάθε κτήμα, κήπο ή και μια απλή γλάστρα του μπαλκονιού;

-πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση και να την εντάξουμε στην καθημερινή μας ζωή με σκοπό να (ξανά)ανακαλύψουμε πράγματα μέσα στην πόλη, στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας μας να ξανασυνδεθούμε με αυτό που πραγματικά είμαστε.

Η εκδήλωση αποτελεί μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα συζητηθούν βασικές έννοιες όπως ο «πάνω» και ο «κάτω» πόλος στα φυτά και το καλλιεργητικό ημερολόγιο (M. Thun), ενώ θα δοθεί έμφαση στο πώς μπορεί η κατανόηση αυτών των εννοιών να μας βοηθήσει στην καλλιέργεια των φυτών ακόμη και στο αστικό περιβάλλον.

δυο λόγια για τον ομιλητή:

O Μάριος Δεσύλλας είναι γεωπόνος που «μεγάλωσε» μαζί με την ανάπτυξη του κινήματος βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα (1987-2000). Κάποια στιγμή μεταπήδησε στη βιοδυναμική. Βασικός συντονιστής της (άτυπης) ομάδας «εν δυνάμει», που από το 2001 προωθεί την έρευνα, εκπαίδευση και διάδοση της βιο- και ομοιο-δυναμικής γεωργίας.