To Περμασχολείο ξεκινά ξανά το Σεπτέμβρη!
16 Αυγούστου 2018
2ος κύκλος του σχολείου Περμακουλτούρας στη Νέα Μάκρη
26 Νοεμβρίου 2018
To Περμασχολείο ξεκινά ξανά το Σεπτέμβρη!
16 Αυγούστου 2018
2ος κύκλος του σχολείου Περμακουλτούρας στη Νέα Μάκρη
26 Νοεμβρίου 2018
Show all

Πρακτικός Οδηγός Σαπωνοποίησης

Πρακτικός Οδηγός Σαπωνοποίησης: Οι 80 καλύτερες συνταγές του εργαστηρίου Natural Collection και οι σημειώσεις των σεμιναρίων της Νέας Γουινέας σε ένα βιβλίο!

Μετά από 10 χρόνια πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο, πολυάριθμα μαθήματα και σεμινάρια και αφού συμπληρώσαμε πλέον τους 4 τόνους σαπούνι, όλη η εμπειρία και η γνώση που προέκυψε μέσα από το εργαστήριο Natural Collection και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Νέας Γουινέας, συστηματοποιήθηκε και καταγράφηκε σε ένα πρακτικό οδηγό σαπωνοποίησης!

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το e-shop της εκδοτικής https://iwrite.gr/bookstore/odigos-saponopoihshs/

ή από τα παρακάτω βιβλιοπωλεία:

Πολιτεία: https://www.politeianet.gr/

Πρωτοπορία: https://www.protoporia.gr/

Ιανός: https://www.ianos.gr/

Books Plus: https://www.facebook.com/BooksplusBookshop/

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο:

Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για ένα δημιουργικό ταξίδι πειραματισμού στον κόσμο του χειροποίητου φυσικού σαπουνιού με ένα οικολογικό και βιώσιμο τρόπο. Παρουσιάζει τις 80 πιο επιτυχημένες συνταγές του εργαστηρίου Natural Collection και των σεμιναρίων παρασκευής σαπουνιού της Νέας Γουινέας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να δημιουργήσετε καινούριες συνταγές που να ανταποκρίνονται στις προσωπικές σας ανάγκες.

Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε την ιστορία του σαπουνιού στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θα προσεγγίσουμε τους διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και χρήσης του. Θα εξηγήσουμε τη χημεία της σαπωνοποίησης και τις διαφορές του φυσικού σαπουνιού από τα συνθετικά καθαριστικά. Θα περιγράψουμε λεπτομερώς την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης για την παρασκευή στερεού σαπουνιού και θα εξηγήσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Ακόμη, θα μελετήσουμε τις ιδιότητες των φυσικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη σαπωνοποίηση (έλαια, βούτυρα, βότανα, αιθέρια έλαια, άργιλοι κ.α.) και τις ιδιότητες που προσδίδουν στο σαπούνι που προκύπτει. Τέλος θα διερευνήσουμε φυσικά υλικά που δίνουν χρώμα, υφή και μυρωδιά στο σαπούνι και θα περιγράψουμε διαφορετικές τεχνικές που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το αισθητικό αποτέλεσμα.