2ος κύκλος του σχολείου Περμακουλτούρας στη Νέα Μάκρη
26 Νοεμβρίου 2018
3ος κύκλος μαθημάτων στο Κυριακάτικο σχολείο Περμακουλτούρας
1 Φεβρουαρίου 2019
2ος κύκλος του σχολείου Περμακουλτούρας στη Νέα Μάκρη
26 Νοεμβρίου 2018
3ος κύκλος μαθημάτων στο Κυριακάτικο σχολείο Περμακουλτούρας
1 Φεβρουαρίου 2019
Show all

17/02: Σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού στα Χανιά

Την Κυριακή 17/02, η Νέα Γουινέα διοργανώνει ένα μονοήμερο σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού, στο χώρο Φspace, στα Χανιά – διεύθυνση: Μέγαρο Πάνθεον, Κριάρη 40, 5ος όροφος.

Το σεμινάριο διαρκεί 6 ώρες (10πμ με 4μμ) και απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το φυσικό χειροποίητο σαπούνι με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Τα σαπούνια που θα προκύψουν θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες. Κόστος σεμιναρίου: 25 ευρώ

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου της εισηγήτριας “Πρακτικός Οδηγός Σαπωνοποίησης”, το οποίο θα διατίθεται προς πώληση στην ειδική τιμή των 20 ευρώ. Όσοι από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να αγοράσουν το βιβλίο θα έχουν έκπτωση στην τιμή του σεμιναρίου 20% (20 ευρώ)

Δηλώσεις συμμετοχής: neaguinea@riseup.net

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: Mέσα από την ιστορία του σαπουνιού θα προσεγγίζουμε τις διαφορετικές μεθόδους παρασκευής και χρήσης. Θα εξηγήσουμε τη χημεία της σαπωνοποίησης και τη σημασία του pH. Θα μελετήσουμε τις ιδιότητες των ελαίων που χρησιμοποιούνται στη σαπωνοποίηση και τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στο σαπούνι που προκύπτει. Παρασκευάζοντας σαπούνι θα πειραματιστούμε με διαφορετικά χρώματα, υφές και αρώματα χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και θα αναλύσουμε βασικές έννοιες όπως ο βαθμός σαπωνοποίησης, η υπερλίπανση και η ωρίμανση του σαπουνιού. Θα μιλήσουμε για τους συνδυασμούς βοτάνων και αιθέριων ελαίων που δίνουν στο σαπούνι θεραπευτικές ιδιότητες. Τέλος θα μιλήσουμε για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν και τα βασικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει λαμβάνονται κατά την παρασκευή του σαπουνιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο:

Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για ένα δημιουργικό ταξίδι πειραματισμού στον κόσμο του χειροποίητου φυσικού σαπουνιού με ένα οικολογικό και βιώσιμο τρόπο. Παρουσιάζει τις 80 πιο επιτυχημένες συνταγές του εργαστηρίου Νatural Collection και των σεμιναρίων παρασκευής σαπουνιού της Νέας Γουινέας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να δημιουργήσετε καινούριες συνταγές που να ανταποκρίνονται στις προσωπικές σας ανάγκες. Περισσότερες πληροφορίες και εδώ.