Δρογερία

Το εργαστήριο παραγωγής βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων Δρογερία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου για την αυτοδιαχείριση της Υγείας της Νέας Γουινέας με σκοπό να αναδείξει τις πρακτικές εφαρμογές της Βοτανοθεραπείας. Απαρτιζόταν από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν σχετική κατάρτιση και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο και είχε επικεντρωθεί:

  • στην παρασκευή αποτελεσματικών και αξιόπιστων σκευασμάτων.
  • τη διερεύνηση των δυνατοτήτων διαφόρων βοτάνων ως θεραπευτικών μέσων.
  • τη συγκέντρωση, την εξέλιξη και το μοίρασμα της γνώσης σχετικά με τις παρασκευές και τη χρήση των βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων.

Το εργαστήριο είχε ως βασικές δράσεις:

  • την παραγωγή σκευασμάτων όπως μείγματα βοτάνων, βάμματα, έλαια από βότανα, κηραλοιφές και σαπούνια.
  • τη λειτουργία συμβουλευτικού χώρου υγείας, που έδινε τη δυνατότητα σε όποιον είχε κάποιο αίτημα που μπορούσε να καλυφθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του εργαστηρίου, να εξετάζει με τη βοήθεια μας τις διαφορετικές εναλλακτικές που του προσφέρει η Βοτανοθεραπεία και να καταλήγει σε μια εξατομικευμένη συνταγή.

Η γνώση που παραγόταν από το εργαστήριο εμπλούτιζε την ύλη των μαθημάτων της Βοτανοθεραπείας ενώ τα θεραπευτικά σκευάσματα διατίθενται προς πώληση (ή προς ανταλλαγή) για να καλύπτονται τα έξοδα του εγχειρήματος.