Σεμινάρια πλεξίματος

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με βασικές τεχνικές πλεξίματος έτσι ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε χρηστικά αντικείμενα (π.χ. κασκόλ, σκούφος, γάντια) και να τα διακοσμούμε με πλεκτά στολίδια.

Συγκεκριμένα η ύλη των σεμιναρίων είναι η εξής:

1o μέρος: εξοικείωση με τα υλικά, βασική ορολογία, μαθαίνουμε να περνάμε πόντους και να κλείνουμε το πλεκτό, μαθαίνουμε καλή και ανάποδη, φτιάχνουμε δείγματα. (χρειαζόμαστε βελόνες 5-8 μέγεθος – καλύτερα μεγάλες γιατί είναι πιο εύκολο στην αρχή -, νήμα ο,τι σας αρέσει, προτείνω κάτι απλό και φτηνό).

2ο μέρος: μαθαίνουμε να περνάμε διαφορετικά χρώματα και να κάνουμε σχέδια με τα χρώματα, μαθαίνουμε διάφορες απλές πλέξεις (λάστιχο, γιαρν οβερ…), λάθη-συμβουλές. Συναποφασίζουμε το πρότζεκτ που θέλουμε να δουλέψουμε. (χρειαζόμαστε βελόνες, νήμα, χαρτί μελιμετρέ η με τετραγωνάκια, μολύβι, βελονάκι μέγεθος 3-4).

3ο μέρος: δουλεύουμε ή και κλείνουμε τα πρότζεκτς, μαθαίνουμε να κάνουμε διακοσμητικά με το μαλλί: φούντες, σχέδια με το βελονάκι και ο,τι άλλο ποθεί ο καθένας (χρειαζόμαστε νήμα, βελόνες, βελονάκι, χαρτόνι).