Εγκατάσταση μικρής ανεμογεννήτριας 850W στα Φιλιατρά
18 Δεκεμβρίου 2013
9-11/5: Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβαλ των Κοινών στο Ηράκλειο Κρήτης
27 Απριλίου 2014
Εγκατάσταση μικρής ανεμογεννήτριας 850W στα Φιλιατρά
18 Δεκεμβρίου 2013
9-11/5: Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβαλ των Κοινών στο Ηράκλειο Κρήτης
27 Απριλίου 2014
Show all

07/02: Εκδήλωση με θέμα τη χρήση των θεραπευτικών φυτών στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης της υγείας- Δημιουργία τράπεζας σπόρων θεραπευτικών φυτών

070214καφενειο

07/02: Εκδήλωση με θέμα τη χρήση των θεραπευτικών φυτών στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης της υγείας- Δημιουργία τράπεζας σπόρων θεραπευτικών φυτών

Θεωρητικό μέρος: Η βοτανοθεραπεία στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης της υγείας

Πρακτικό μέρος: Ξεχώρισμα και ταξινόμηση σπόρων για τη δημιουργία τράπεζας σπόρων θεραπευτικών βοτάνων

Φέρτε μαζί σας γάντια κουζίνας και σουρωτήρια – και φυσικά τους σπόρους από τα βότανα σας, αν είστε από αυτούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν την άνοιξη που μας πέρασε και πήραν να μεγαλώσουν φυτά!

07/02/14, στις 18:00, στο καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους εδώ μπορείτε να δείτε το χάρτη: http://www.european-village.org/contact.asp

Ένας από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου της βοτανοθεραπείας της Νέας Γουινέας είναι να προωθήσει την ιδέα της αυτοδιαχείρισης της υγείας στην πράξη με τη χρήση θεραπευτικών φυτών. Για το σκοπό αυτό κάθε άνοιξη οργανώνουμε μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα τη χρήση των θεραπευτικών βοτάνων στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης της υγείας που περιλαμβάνουν θεωρητικές παρουσιάσεις ή πρακτικά εργαστήρια ενώ παράλληλα διατίθενται στους συμμετέχοντες σπορόφυτα θεραπευτικών βοτάνων για να ξεκινήσουν και αυτοί το μικρό τους αστικό βοτανόκηπο. Στα πλαίσια αυτής της δράσης εντάσσεται και η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ανοιχτή ζωντανή τράπεζα σπόρων θεραπευτικών βοτάνων που θα συντηρείται και θα ανανεώνεται από όλους αυτούς έχουν πάρει κατά καιρούς βότανα από τις εκδηλώσεις αλλά και από την ομάδα που καλλιεργεί το βοτανόκηπο της Νέας Γουινέας στη Νέα Μάκρη.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο στη Νέα Γουινέα σκοπεύουμε να οργανώσουμε μια σειρά από εκδηλώσεις για τη χρήση των βοτάνων στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης της υγείας που θα έχουν ως στόχο την εξοικείωση των ανθρώπων που συμμετέχουν με τα βότανα, τόσο σαν θεραπευτικά μέσα όσο και σαν ζωντανούς οργανισμούς. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θεωρητικές παρουσιάσεις και πρακτικά εργαστήρια όπως τη δημιουργία τράπεζας σπόρων, την κατασκευή παρτεριών στο βοτανόκηπο της Νέας Γουινέας στη Νέα Μάκρη, τη δημιουργία και το μοίρασμα σπορόφυτων αλλά και την επίδειξη της παρασκευής διαφόρων βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων.

Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις θα επικεντρωθεί στην οργάνωση της τράπεζας σπόρων των θεραπευτικών βοτάνων. Θα συγκεντρώσουμε τους σπόρους που μαζεύτηκαν από τον βοτανόκηπο της Νέας Γουινέας και τα μπαλκόνια/κήπους όπου μεγάλωσαν τα φυτά που μοιράσαμε την άνοιξη, θα τους καθαρίσουμε, θα τους βάλουμε σε βάζα και θα τους ταξινομήσουμε. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 07/02 στις 18:00 στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σας περιμένουμε!

* Στην εκδήλωση δεν θα μοιραστούν σπόροι, όσοι ενδιαφέρονται για θεραπευτικά φυτά, θα μπορέσουν αργότερα την άνοιξη να πάρουν σπορόφυτα σε κάποια από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τη χρήση των βοτάνων.