Νέος κύκλος μαθημάτων: Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή μετάβαση
13 Σεπτεμβρίου 2021
10oς κύκλος μαθημάτων Περμασχολείου!
14 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Ανοιχτές εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση

Αυτό το μήνα οργανώνουμε 2 ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με θέμα την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σαν στόχο να ανοίξουν το διάλογο γύρω από οικολογικά και κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και να διερευνήσουν λύσεις σε ζητήματα βιωσιμότητας που αφορούν στην οργάνωση της ανθρώπινης δραστηριότητας και τη διαχείριση των φυσικών πόρων σε αστικές και περαστικές περιοχές.

– Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Κλιματική Αλλαγή: υφιστάμενα οικολογικά και κοινωνικά ζητήματα και μελλοντικά σενάρια

Τρίτη 19/10 στις 18:00 – Χώρος διεξαγωγής: ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ελ. Βενιζέλου 21, Ραφήνα

– Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Τρίτη 26/10 στις 18:00 – Χώρος διεξαγωγής: ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ελ. Βενιζέλου 21, Ραφήνα

Λόγω των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης COVID -19, η χωρητικότητα της αίθουσας είναι περιορισμένη. Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την εκδήλωση δια ζώσης μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο neaguinea@riseup.net

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης των εκδηλώσεων διαδικτυακά – δηλώσεις συμμετοχής στο neaguinea@riseup.net

Τα εργαστήρια οργανώνονται στα πλαίσια του έργου «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αστικά Οικοσυστήματα: Συνέργειες Πολιτών για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Μετάβαση» που υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Σχολείο της Γης, την Ενεργειακή Κοινότητα Collective Energy, το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2020» του Πράσινου Ταμείου. Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο – Προϋπολογισμός: 49.984 ευρώ – Δικαιούχος: ΑΜΚΕ Σχολείο της Γης – Συνδικαιούχοι: Ενεργειακή Κοινότητα Collective Energy, Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στις εκδηλώσεις θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.